Cava & Wine Online Shop
+34 609 06 79 20 (9 a 20h)

0

You have no items in your shopping cart.

Wine Vivanco Tempranillo Garnacha

Be the first to review this product

6.85 €

Availability: In stock

Haz tu compra antes de las 13h y recíbelo al siguiente día laborable

 • Wine Rosé
 • Winery: Dinastía Vivanco
 • Region: D.O.Q. Rioja
 • Grapes: Tempranillo and Garnacha
 • Bottle: 75 cl

 • Wine Vivanco Tempranillo Garnacha

   

  • Type: D.O.Q. Rioja
  • Grape varieties: -tempranillo 80% and Garnacha 20%
  • Service temperature: Entre 8 and 10ºC

  Floral and sweet

  Vintage

  The year 2013 has been a good year for rosé wines. Rainfall has been higher than normal while temperatures have been low during the early and mid-cycle.

  This has provided greater vegetative growth (vigor) providing more acidic grapes and fresh and fruity aromas. /p>

  Vineyards

  Selecting the terroir of vineyards in Rioja Alta Briones.

  Harvest

  In the second week of October, each variety is harvested by hand in small boxes and separately. All the grapes remain in cold storage for 36 hours before processing selection table.

  Elaboration

  Prepared by the traditional method of bleeding. The juice obtained from crushed red grapes stays in contact with the skins for 12 to 24 hours at a controlled temperature of 10 ° C. Following this maceration, proceed to bleed to a different repository where ferment at a controlled temperature (14-16 ° C) to preserve all the aromatic complexity of the two varieties.

  The bottle

  Our bottle is inspired by the original of s. XVIII visitable in the Vivanco Museum of Wine Culture.

  Tasting notes

  Appearance: Bright vivid pink with purple hues.

  On the nose: The nose has aromas of red licorice, raspberries, strawberries, all surrounded by a floral component of roses and violets.

  On the palate: The palate is fresh, offering a pleasant acidity with good balance and a fruity and refreshing finish.

  Serving and Pairing

  Serve at a temperature between 8 and 10 ° C.

  Ideal for consumption by the glass as an aperitif or as an accompaniment to all kinds of tapas. It is a good choice to enjoy vegetable dishes, grills, all kinds of salads, white meats, cold creams, pasta and all kinds of meats.

  Additional Information

  Winery Dinastía Vivanco
  Location La Rioja
  Grape varieties Grenache, Ull de llebre
  Eco-friendly No
  Denomination of Origin DOQ Rioja
  Volume 75 cl

  Write Your Own Review

  Coneix el Winery: Dinastía Vivanco

  Bodegas Vivanco està situada a Briones, enclau privilegiat de La Rioja Alta, en els contraforts de la Sierra de Cantabria i a ribes del Riu Ebro. Una zona de suau microclima i extraordinaris terres argilo-calcàris.

  Al voltant del celler trobem la Finca El Cantillo, que rep aquest nom per la quantitat de cantonades rodades al terra. L´Ull de Llebre és la varietat fonamental, però no l´única. En aquesta vinya també podem trobar altres varietats que utilitzem en els nostres vins: Graciano, Garnatxa, Samsó, Viura, Malvasia, etc.

  El celler, subterrani, és funcional i estètic. L´edifici es va realitzar sota terra amb l´objectiu d´eliminar la menor part possible de vinya i per minimitzar l´impacte ambiental a favor de la conservació del paisatge. Al fer el celler subterrani, també s´aconseguia afavorir unes condicoins de temperatura i humitat equilibrades de forma natural tot l´any, imprescindibles per la bona conservació i criança del vi en bota o en tines de roure.

  El disseny en acer corten es deu a que es tracta d´un material noble i en segon lloc en que al provocar la oxidació al construir-lo, ja roman així en l´ambient tant humit del propi celler.

  L´esperit vitivinícola i pioner de Rafael Vivanco es veu reflexat, a més de en els seus vins, en l´experimentació i invesigació sobre diferents mètodes de cultiu i d´elaboració, en la utilització de varietats minoritàries o en la criança en roure de diverses procedències.


  Vols conèixer tots els Vins Dinastía Vivanco?

  Fes clic per veure Tots els Vins Dinastía Vivanco