Cava & Wine Online Shop
+34 609 06 79 20 (9 a 20h)

0

You have no items in your shopping cart.

Wine Vivanco Reserva

Be the first to review this product

14.30 €

Availability: In stock

Haz tu compra antes de las 13h y recíbelo al siguiente día laborable

 • Red wine
 • Winery: Dinastía Vivanco
 • D.O.Q.: Rioja
 • Grapes: Tempranillo blanco i Graciano
 • Bottle: 75 cl

 • Wine Vivanco Reserva

   

  • Type: D.O.Q. Rioja
  • Grape varieties: Tempranillo blanco 90% and Graciano 10%
  • Service temperature: Between 16 and 18ºC

  Vineyards

  Selection of vineyards terroir of Briones, Rioja Alta, with a mean age of 35 years, grown in soil calcareous clay dial profile.

  Vintage

  Each variety is harvested by hand in small boxes and separately. All the grapes remain in cold storage for 36 hours before processing in a double selection table grapes and grains. The harvest began in early October in the Tempranillo variety and later that month Graciano.

  Elaboration

  Each variety is made separately. After a soft pressing, the must is encuba gravity in small French oak vats where fermented and macerated in contact with the skins at a controlled temperature of 30 ° C, light receiving pumping for 20 days.

  Malolactic Fermentation

  In small French oak vats.

  Ageing

  24 months in new and second year French and American oak barrels. The wine is refined for several months in French oak vats before moving to bottle where it will remain for another 24 months.

  The bottle

  Our bottle is inspired by the original of s. XVIII visitable in the Vivanco Museum of Wine Culture.

  Tasting notes

  Appearance: Intense red color purple, with a tile edging denoting its barrel aging.

  On the nose: This wine offers aromas of cinnamon, sage, all surrounded by a fruity notes of cherry and blackberry and mineral component.

  On the palate: Deep and ripe on the palate, offers a step surround, velvety and silky mouth.

  Serving and Pairing

  Serve at a temperature between 16 and 18 ° C.

  Perfect for pairing with all kinds of meats, stews, game dishes, mushrooms, cured and strong cheeses: Ideal with tapas or just black chocolate.

  Additional Information

  Winery Dinastía Vivanco
  Location La Rioja
  Grape varieties Graciano, Ull de llebre
  Eco-friendly No
  Denomination of Origin DOQ Rioja
  Volume 75 cl
  Aging 24 mesos

  Write Your Own Review

  Coneix el Winery: Dinastía Vivanco

  Bodegas Vivanco està situada a Briones, enclau privilegiat de La Rioja Alta, en els contraforts de la Sierra de Cantabria i a ribes del Riu Ebro. Una zona de suau microclima i extraordinaris terres argilo-calcàris.

  Al voltant del celler trobem la Finca El Cantillo, que rep aquest nom per la quantitat de cantonades rodades al terra. L´Ull de Llebre és la varietat fonamental, però no l´única. En aquesta vinya també podem trobar altres varietats que utilitzem en els nostres vins: Graciano, Garnatxa, Samsó, Viura, Malvasia, etc.

  El celler, subterrani, és funcional i estètic. L´edifici es va realitzar sota terra amb l´objectiu d´eliminar la menor part possible de vinya i per minimitzar l´impacte ambiental a favor de la conservació del paisatge. Al fer el celler subterrani, també s´aconseguia afavorir unes condicoins de temperatura i humitat equilibrades de forma natural tot l´any, imprescindibles per la bona conservació i criança del vi en bota o en tines de roure.

  El disseny en acer corten es deu a que es tracta d´un material noble i en segon lloc en que al provocar la oxidació al construir-lo, ja roman així en l´ambient tant humit del propi celler.

  L´esperit vitivinícola i pioner de Rafael Vivanco es veu reflexat, a més de en els seus vins, en l´experimentació i invesigació sobre diferents mètodes de cultiu i d´elaboració, en la utilització de varietats minoritàries o en la criança en roure de diverses procedències.


  Vols conèixer tots els Vins Dinastía Vivanco?

  Fes clic per veure Tots els Vins Dinastía Vivanco