Cava & Wine Online Shop
+34 609 06 79 20 (9 a 20h)

0

You have no items in your shopping cart.

Cava Vilarnau Reserva Brut Nature Subirat Parent 2014

Be the first to review this product

14.25 €

Availability: Out of stock

Haz tu compra antes de las 13h y recíbelo al siguiente día laborable

 • Cava Reserva Brut Nature
 • Winery: Vilarnau
 • Region: D.O. Cava
 • Grapes: Subirat Parent
 • Bottle: 75 cl

 • Cava Vilarnau Reserva Brut Nature Subirat Parent

  • Tipus: D.O. Cava
  • Grad. Alcohòlica: 11,50% vol.
  • Varietats de raïm: Subirat Parent 100%
  • Criança: Més de 15 mesos en ampolla
  • Sucre residual: 3 g/l.
  • Primera anyada al mercat: 2011
  • Temperatura de servei: 6-8ºC

   

  La varietat Subirat Parent

  Per a l’elaboració del cava estan autoritzades les varierats de raïm blanc Macabeu, Xarel•lo, Parellada, Chardonnay i la Subirat Parent. Aquesta última, per la seva antiguitat i la poca resistència a les malalties, va ser substituïda per altres varietats més resistents. Té un raïm de mida mitjana i poc compacte, amb la pell fina (fet que el fa sensible a la podridura) però amb un gran potencial aromàtic. Aquest raïm pertany a la família de les malvasies, terme que designa un conjunt de varietats originàries de la Mediterrània.

  Característiques de la vinya

  Vinya situada a la zona de la Granada, al penedès mig. La varietat va ser reempeltada a uns peus de ceps d’una antiguitat de 15 anys.

  El sòl d’origen al•luvial està format per tres capes: la primera d’argiles i llims, la segona amb còdols i graves, i la tercera més profunda, per sorra fina compactada que anomenem sauló. Tot això, confereix a aquest cava unes característiques molt mediterrànies.

   

  Elaboració

  La verema manual es va realitzar el 12 de setembre de 2012. Una vegada arribat al celler, el raïm es va desrapar i refredar ràpidament per preservar les aromes primàries de la polpa i la pell. Posteriorment es va premsar i, al most obtingut, se li van inocular els llevats per a la fermentació a temperatura controlada de 14ºC. Així, vam aconseguir un vi molt aromàtic i amb notes florals que recorden als pètals de roses.

  Després es va fer l’embotellat a l’ampolla de cava, amb llevats seleccionats de la col•llecció pròpia de Vilarnau, per poder realitzar la segona fermentació o presa d’escuma. Té una criança amb les mares durant més de 15 mesos fins a la data de degollament o expedició.

   

  Comentaris enològics

  En aquest cava, busquem les aromes primàries que ens aporta aquest raïm tan aromàtic i intens, recordant aromes florals, com els pètals de roses, i la fruita, com el litxi o la fruita de la passió.

  En boca , volem buscar aquesta acidesa que encara manté, sent un cava molt fresc i, alhora, sec.

  Servei i Maridatge

  A temperatura entre 6 – 8 ºC, és un cava amb un gran potencial aromàtic, ideal per acompanyar tot tipus de plats que portin fruita com amanides, fruita fresca (pinya, maduixes, kiwi) o sorbets de fruites àcides (mandarina, mango,...)

  Additional Information

  Winery Vilarnau
  Location Sant Sadurní d'Anoia
  Grape varieties Subirat Parent
  Denomination of Origin D.O. Penedès
  Eco-friendly No
  Volume 75 cl
  Vintage 2014
  Aging Reserva
  Aging Més de 15 mesos en ampolla

  Write Your Own Review

  Coneix el celler: Vilarnau


  La noble família Vilarnau es va assentar al segle XII en aquesta privilegiada terra del Penedès, on ja es cultivava vinya.

  El nom de Vilarnau és el resultat etimològic de Vila Arnau, és a dir, la masia o domus dels Arnau.

  El primer cava amb etiqueta Vilarnau neix al 1949 quan la família Cuscó va començar a comercialitzar el cava que des de temps abans ja produïen les vinyes plantades a la finca “Can petit i Les Planes de Vilarnau”.

  A Vilarnau volem elaborar el millor cava que som capaços amb el menor impacte ecològic possible pel nostre planeta.

  Nosaltres vivim de la terra i per això en tenim la màxima cura. Quant millor tractem la terra i l’entorn, millors fruits obtindrem de les nostres vinyes i podrem elaborar un cava millor per al consumidor final.

  Vols conèixer tots els Caves i Vins Vilarnau?

  Fes clic per veure Tots els Caves i Vins Vilarnau