Cava & Wine Online Shop
+34 609 06 79 20 (9 a 20h)

0

You have no items in your shopping cart.

Cava Vilarnau Albert de Vilarnau Chardonnay Pinot Noir 2011

Be the first to review this product

30.00 €

Availability: In stock

Haz tu compra antes de las 13h y recíbelo al siguiente día laborable

 • Cava Gran Reserva Brut Nature
 • Winery: Vilarnau
 • Region: D.O. Cava
 • Grapes: Chardonnay i Pinot Noir
 • Bottle: 75 cl

 • Cava Vilarnau Albert de Vilarnau Chardonnay Pinot Noir

  • Tipus: D.O. Cava
  • Grad. Alcohòlica: 12,00% vol.
  • Varietats de raïm: Chardonnay 50% i Pinot Noir 50%
  • Criança: Més de 40 mesos en ampolla
  • Sucre residual: 3 g/l.
  • Primera anyada al mercat: 2001
  • Temperatura de servei: 6-8ºC

   

  Verema 2009

  La verema es va avançar gairebé 15 dies respecte a anys anteriors, a causa de les altes temperatures registrades entre el 10 i el 30 d’agost. Amb temperatures molt altes durant el dia, però també durant la nit (fet poc habitual en aquest període), es va arribar als 30ºC a les 20.00 hores de la tarda.

  La pluviometria des d’octubre de 2008 fins a setembre de 2009 va ser de 575 l/m2, amb 112 l/m2 de març a abril. Per aquest motiu, no va caldre aplicar el reg en les nostres varietats de Pinot Noir i Chardonnay. Durant el mes d’agost no es van registrar més precipitacions, afavorint que el raïm entrés amb un estat sanitari òptim i amb un bon equilibri de grau i acidesa.

  Característiques de la vinya

  La vinya, plantada el 1991, va ser la primera de Pinot Noir al municipi de Sant Sadurní d’Anoia. Aquesta varietat ha tingut una molt bona adaptació a la nostra finca gràcies a l’aplicació de la viticultura de precisió, buscant l’equilibri entre massa foliar exposada i el raím, aplicant podes en verd i desfullament. L’any 2000 vam començar a dur a terme proves en l’elaboració del vi Pinot Noir blanc, però no va ser fins el 2007 quan va ser autoritzat pel Consell Regulador del Cava, fet que ens va proporcionar una gran experiència prèvia en la seva elaboració.

  Amb 1,5 hectàrres de Pinot Noir, elaborem 2.500 ampolles cada any.

   

  Elaboració

  El raïm Pinot Noir és veremat de nit per mantenir la temperatura fresca del raïm, es porta al cup i es va seperant l’escorregut que encara no ha estat en contacte amb la pell. De cada 1000 kg de raím, extraiem 150 litres de most blanc, fins a obtenir la quantitat necessària per elaborar aquest cava. El most es refreda per al desfangat estàtic i, un cop està net, es realitza la fermentació en tanc d’hacer inoxidable a temperatura controlada a 13ºC.

   

  Comentaris enològics

  Amb aquest cava, hem volgut demostrar que és possible a la zona del Penedès, concretament a Espiells, elaborar un cava amb un cupatge de 2 varietats clàssiques de Champagne: una de blanca (Chardonnay) i una de negra (Pinot Noir), expressant les característiques del terrer i el clima d’aquesta zona mediterrània.

  Servei i Maridatge

  A temperatura entre 6 – 8 ºC, és un cava amb cos i gran complexitat aromàtica. Ideal per acompanya un dinar de principi a fi.

  Additional Information

  Winery Vilarnau
  Location Sant Sadurní d'Anoia
  Grape varieties Chardonnay, Pinot Noir
  Denomination of Origin D.O. Penedès
  Eco-friendly No
  Volume 75 cl
  Vintage 2011
  Aging Gran Reserva
  Aging Més de 40 mesos en ampolla

  Write Your Own Review

  Coneix el celler: Vilarnau


  La noble família Vilarnau es va assentar al segle XII en aquesta privilegiada terra del Penedès, on ja es cultivava vinya.

  El nom de Vilarnau és el resultat etimològic de Vila Arnau, és a dir, la masia o domus dels Arnau.

  El primer cava amb etiqueta Vilarnau neix al 1949 quan la família Cuscó va començar a comercialitzar el cava que des de temps abans ja produïen les vinyes plantades a la finca “Can petit i Les Planes de Vilarnau”.

  A Vilarnau volem elaborar el millor cava que som capaços amb el menor impacte ecològic possible pel nostre planeta.

  Nosaltres vivim de la terra i per això en tenim la màxima cura. Quant millor tractem la terra i l’entorn, millors fruits obtindrem de les nostres vinyes i podrem elaborar un cava millor per al consumidor final.

  Vols conèixer tots els Caves i Vins Vilarnau?

  Fes clic per veure Tots els Caves i Vins Vilarnau