Així va ser la visita a les Caves Pere Ventura

Diumenge dia 1 de febrer, vam realitzar la tant esperada visita a les Caves Pere Ventura situades a Sant Sadurní d'Anoia, que després d’haver vist la recepció en varies ocasions, era d’esperar que la resta del Celler estigués a l’alçada.

Al començar la visita, baixem per unes escales i comencem a veure ampolles i ampolles colocades en rimes de forma tradicional.

Les rimes més altes estaven colocades amb suports de ferro per evitar caigudes o fins i tot qualsevol moviment amb el llarg del temps, degut a que tots els Caves que fan a les Caves Pere Ventura són de llarga criança. Vam tenir l’ocasió de veure rimes fetes de forma tradicional amb tires de fusta i trossos de taps de suro per posar a les puntes de les rimes. A continuació vam realitzar uns 800 metres caminant per passadissos plens d’ampolles amb poca llum, molta tranquilitat i una temperatura molt agradable per a ser a l'hivern. Vam veure també com encara utilitzen el mètode tradicional de clarificació manual en pupitre en algunes de les seves ampolles.

Seguidament, vam poder veure una rima d’ampolles que es van embotellar l’any 1992 (any d’inauguració de les Caves Pere Ventura) i cada any en van obrint algunes per veure quin és l’envelliment que van tenint i comparant amb altres anyades, plaer que només poden gaudir alguns dels treballadors de les Caves Pere Ventura.

Un dels moments més espectaculars va ser en entrar a la sala on tenen emmagatzemades ampolles de les diferents anyades des de que van inaugurar el celler l’any 1992. La sala sembla ben bé una cripta extreta de la novel·la “Game of Thrones” amb una gran taula de centre feta de pedra il·luminada per espelmes penjades de les diferents arcades en acabat gòtic. En total hi ha 130 arcades plenes d’ampolles i l’any 1992 es van omplir cadascuna d’aquestes amb ampolles d’aquella anyada; cada any buiden un dels espais de les ampolles de l’any 1992 i l’omplen amb les ampolles de la nova anyada. És una sala espectacular que s’ha de gaudir en directe.

Després de veure aquesta sala pujem fins la sala de producció on tenen totes les màquines per desgorjar, tapar, netejar, etiquetar i encaixar les ampolles. Cal destacar la netedat de les màquines i de la sala en general. Un cop vista la sala de producció passem a una altra de les sales a destacar, la sala de les bótes de roure. Aquesta sala està tota plena de bótes de roure colocades en forma linial i a un sol nivell. Algunes d’elles colocades sobre terra de pedres per evitar vibracions i altes temperatures a l’estiu.

Sortint d’aquesta sala, passem a la sala final de visites i degustacions, sala espectacular on es podem veure tots els productes de Pere Ventura, els seus Caves, els Vins de Can Bas D.O. Penedès i els Vins de Merum Priorati D.O.Q. Priorat.

Vam poder degustar 5 dels Caves que s’elaboren a Pere Ventura:

  • Cava Pere Ventura Primer
  • Cava Pere Ventura Tresor
  • Cava Pere Ventura Cupatge d’Honor Vintage
  • Cava Pere Ventura Cuvée Maria del Mar Gran Reserva
  • Cava Pere Ventura Tresor Rosé

Tots ells acompanyats amb un petit aperitiu.

La propera parada serà al celler de Can Bas Domíni Vinícola, propietat de Pere Ventura i on elaboren els seus vins amb Denominació d’Origen Penedès.

Dejar un comentario

Por favor tenga en cuenta que los comentarios deben ser aprobados antes de ser publicados